Etsitkö Helsingistä OMT Fysioterapeuttia, jonka avulla pääset eroon vaivastasi? Tervetuloa INTO Terveyteen! Oli kyseessä sitten äkillinen, uusi kipu tai pidempään kestänyt vaiva, vammasta tai leikkauksesta kuntoutuminen tai vaivojen ennaltaehkäisy, saat avun INTOn ammattitaitoisilta terapeuteilta.

OMT%2Bfysioterapia%2BHelsinki.jpg
 

VARAA AIKA MEILLE:

INTOn OMT fysioterapeutit: Daniel Selin, Nina Saarikivi, Martti Alanko ja Petteri Koho

 
 

 
 

Miksi OMT Fysioterapia?

Into Terveyden fysioterapeuteille OMT-koulutus, pitkä työkokemus ja lukuisat lisäkoulutukset antavat mahdollisuuden katsoa asiakkaan tilannetta sekä kokonaisvaltaisemmin että spesifimmin. Kokonaisvaltaisuus tarkoittaa ihmisen elämätilanteen huomioimista ja analyysiä siitä, miten esim. muut sairaudet tai vanhat vammat vaikuttavat tämän hetkiseen oirekuvaan.

Spesifisyys tarkoittaa tarkkaa ja huolellista asiakkaan haastattelua ja alkututkimusta, joiden avulla selvitetään oireiden aiheuttaja ja päästään heti hoitamaan ongelman ydintä.

 
 

OMT+fysioterapia+Helsinki.jpg

Teemme paljon manuaalista terapiaa (esim. lihasten ja nivelten käsittelyä), mutta vähintään yhtä suuressa roolissa on ns. terapeuttinen harjoittelu. Terapeuttinen harjoittelu tarkoittaa meille taas kerran huolellista alkututkimusta, jossa määritellään esim. mistä syystä jokin kehon osa kuormittuu liikaa ja harjoittelulla pyritään tätä sitten korjaamaan. Harjoittelu voi näin ollen olla joko lihasten vahvistamista, liikkuvuuden parantamista tai liikekontrollin, koordinaation ja tasapainon harjoittelua. Joskus harjoittelun tavoitteena on päästä eroon pelosta, jota kipu on aiheuttanut tai sitten harjoittelun avulla voidaan uudelleen kouluttaa aivoja hahmottamaan kehoa paremmin tai rauhoittamaan herkistyneen kipujärjestelmän toimintaa.

Hoitokertojen tarve vaihtelee paljon, riippuen hoidettavasta vaivasta tai vammasta. Alkuun tarvitaan yleensä 1-3 käyntiä, jonka jälkeen tilannetta arvioidaan

INTOssa, Helsingin Kalasatamassa, sinut ottaa vastaan ammattitaitoiset ja kokeneet OMT fysioterapeutit, jotka auttavat sinua pääsemään eroon vaivastasi. Tutustu INTOn fysioterapeutteihin!

 
 
 

Mitä on OMT fysioterapia?

OMT koulutus on pisin fysioterapeuteille järjestettävä erikoistumiskoulutus

Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys Somty ry määrittelee OMT fysioterapian näin:

"Ortopedinen Manuaalinen Terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy henkilön fyysisen toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn.

OMT perustuu tarkkaan tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn. Terapiamuotoina käytetään mm. manuaalisia tekniikoita ja terapeuttista harjoittelua. Asianmukaisella ohjauksella sekä omatoimisella harjoittelulla pyritään tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lisäksi tutkimisessa ja terapiassa huomioidaan yksilöllisesti kunkin henkilön psykososiaaliset ja ympäristötekijät.

Ortopedisen manuaalisen terapian jatkuvaan arviointiin ja kehittämiseen käytetään uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa kliinistä näyttöä."

1.jpg