Nina Saarikivi

Nina.jpg
 
 

Koulutus

Fysioterapeutti AMK 2001-2005

OMT (Ortopedinen manuaalinen terapia) 2008-2011

 

Täydennyskoulutuksia mm:

Toiminnalliset lantiokivut 2014

Toiminnallinen harjoittelu 2014

Akupunktio 2015

Stecco Faskiamanipulaatio Level 1-3 2015-2016

Lantionpohjan fysioterapia 2017

 

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Minua kiinnostaa liikkumiseen ja kehon käyttöön liittyvä toiminnan analysointi, eli miten asiakkaani keho toimii ja reagoi esim. kipuun ja miten voimme parantaa ja optimoida kehon toimintakykyä.

Vastaanotollani käy paljon asiakkaita, joilla on lantion, lonkan ja alaselän alueen toiminnallisia ongelmia ja kipuja. Tällä alueella monet eri tekijät vaikuttavat oireiden syntyyn ja siihen kiinni pääseminen vaatii laaja-alaista tutkimista ja analysointia. Se tekee työstä mielenkiintoista.

Niskan ja olkapään alueen ongelmat sekä päänsärky ja migreeni ovat myös tuttuja ongelmia vastaanotollani.  Myös näissä ongelmissa oireiden aiheuttaja täytyy selvittää, jotta voidaan päästä vaivasta eroon.  Autan työssäni myös synnytyksestä kuntoutuvia naisia. Toisinaan näillä naisilla on selkävaivaa tai lantion alueen kipuja, mutta myös oireettomat naiset hakeutuvat vastaanotolleni saadakseen turvalliset ja tehokkaat kotiharjoitteet palautumisen tueksi.

Käytän hoitomenetelminä manuaalista lihas-, nivel- ja faskiakäsittelyä sekä terapeuttista harjoittelua, joiden yhdistelmällä päästään yleensä parhaaseen lopputulokseen.

Meille fysioterapeuteille on tarjolla paljon jatkokoulutusta ja tämä mahdollistaa ammatillisen kehittymisen ja pitää mielen virkeänä. Koulutuksista saa aina uutta tietoa ja uusia ideoita, joiden avulla voimme auttaa asiakkaitamme kohti parempaa terveyttä.