Helsingin terävimmät ja sydämellisimmät fysiatrit

Etsitkö Helsingistä fysiatria, jolla on aikaa, joka kuuntelisi sinua huolellisesti ja tutkisi perusteellisesti ja sen jälkeen selittäisi sinulle, mistä vaiva johtuu ja miten sitä hoidetaan? Tervetuloa INTO Terveyden fysiatrian vastaanotolle!

Fysiatria Helsinki - Varaa aikA:

INTOn Fysiatrit: Kristiina Kokkonen ja Jani Takatalo 

 
 

Mitä fysiatri tekee?

Fysiatrian erikoislääkäri tutkii, diagnosoi ja hoitaa erilaisia tukirangan-, nivelten ja lihasten vaivoja. Tavallisia fysiatrisia oirekokonaisuuksia ovat kipeä niska, yläraaja, alaselkä tai koko selän oireilu ja erilaiset alaraajan vaivat. Myös pääsärky ja leukanivelen ongelmat kuuluvat fysiatrin osaamisalueeseen. Fysiatrisiin hoitokeinoihin kuuluvat kokonaisvaltaisen kuntoutuksen suunnittelu sisältäen kivun hoidon ja hallinnan lääkkeiden avulla, tarvittavat nivel- ja pehmytkudosinjektiot sekä manuaalisen hoidon keinot. Tarvittaessa kuntoutuksen suunnitelman ja vaivan paranemisennusteen vuoksi tehdään lisätutkimuksia, joista käytetyimpiä ovat erilaiset kuvantamistutkimukset ja joskus esimerkiksi hermoratatutkimus.

INTO Terveydessä, Helsingin Kalasatamassa, fysiatrit ja fysioterapeutit työskentelevät tavallista tiiviimmin yhdessä, päämääränä helpottaa potilaan oireita ja opettaa oireiden hallintakeinoja sekä parantaa potilaan toimintakykyä. Tarpeen mukaan teemme tiivistä yhteistyötä kipupsykologin ja myös muiden asiantuntijoiden kanssa kivun hallinnan ja hoidon tehostamiseksi. Fysiatrin ja fysioterapeutin yhteistyön avulla voidaan erilaisia kiputiloja hoitaa ja vaivoja kuntouttaa niin, että vältytään pitkiltä sairauslomilta ja turhilta leikkauksilta.

INTO Terveydessä tavoitteenamme on palauttaa potilaamme työ- ja toimintakyky mahdollisimman tehokkaasti, jotta normaalin elämän jatkaminen onnistuisi vähemmillä vaivoilla.

 

 
 
CF046628.jpg

Kristiina Kokkonen

INTOn fysiatreista Kristiina Kokkosella on kuntoutuksen erityispätevyys Fysiatrian lisäksi ja hän viimeistelee kivunhoitoon erikoistumistaan. Kristiina on alunperin kouluttautunut myös fysioterapeutiksi ja työstää nyt lääketieteen alan väitöskirjaansa rintasyöpäpotilaiden kuntoutus- ja liikunta-asioiden parissa. Artikkelit pääset lukemaan täältä ja täältä. Aiempaa kokemusta hänellä on myös kipupoliklinikan toiminnasta, kipukuntoutuksesta sekä työskentelystä lasten ja nuorten kipuongelmien parissa. Kristiinan hoidossa hankalat ja pitkäänkin kestäneet tuki- ja liikunaelin sekä rasitusvaivat, selkä- ja niskaoireet sekä muut kiputilat voidaan saada kuriin, jolloin kuntoutusta päästään jatkamaan paremmin. Kristiina tekee aina hyvin huolellisen ja perusteellisen haastattelun ja kliinisen tutkimuksen, joiden perusteella hän löytää ongelman ytimen ja pystyy suunnittelemaan tarkoituksenmukaiset jatkotutkimukset, lääkityksen ja kuntoutuksen. Potilaat ovat kehuneet Kristiinaa aidosti kuuntelevaksi, perusteelliseksi ja laaja-alaisesti potilaan ongelmaan perehtyväksi lääkäriksi. 

Kristiina luennoi nivelrikosta ja sen hoidosta Hyvinkääsalissa 15.4.2019. Niveltieto -lehden kooste luennosta.

Lue Sallin sivuilla julkaistu Kristiinan artikkeli istumaterveydestä: The effect of the pelvic floor muscles on sitting health

Lue 30.11. Niveltieto -lehdessä julkaistu Kristiinan artikkeli: Kun kipu pitkittyy?

 
 
 

 
 
CF046973.jpg

Jani Takatalo

Jani Takatalo on fysiatrian erikoislääkäri ja hän on väitellyt aiheesta ”Lannerangan degeneratiiviset löydökset magneettikuvauksella : esiintyvyys, ympäristön riskitekijät ja yhteys alaselkäoireisiin”.  Väitöskirjan pääset lukemaan tästä.

Jani on koulutukseltaan myös OMT fysioterapeutti, ja tämä harvinainen yhdistelmä tekee Janista erityisen pätevän tuki- ja liikuntaelinvaivojen diagnosoinnissa. Oli kyse sitten urheilu- tai rasitusvammoista, pitkittyneistä niska- ja selkävaivoista tai monien päällekkäisten ongelmien syiden selvittämisestä, on Janin tietotaito niin valtavaa, että oireille löytyy useimmiten looginen selitys. Jani pystyy vastaanotolla myös hoitamaan erilaisia vaivoja OMT fysioterapian tai Steccon faskiamanipulaatio -menetelmien avulla tai tekee tiivistä yhteistyötä INTOn fysioterapeuttien kanssa, kun he huolehtivat hoidon toteutuksesta.

 
 

Onkohan fysiatriasta apua juuri sinun vaivan kohdalla?

Soita maksuton konsultaatiopuhelu (pvm/mvm), niin saat fysiatrilta arvion siitä, miten juurin sinun vaivaa kannattaa hoitaa.

Tavoitat meidät arkisin klo 8-16 numerosta 0504645434.