Daniel Selin

Daniel.jpg
 
 

Koulutus

Fysioterapeutti AMK 2006-2010

OMT (Ortopedinen manuaalinen terapia) 2014-2016

 

Täydennyskoulutuksia mm:

Urheiluhieroja 2007

Alaraajafysioterapia 2010

Postoperatiivinen fysioterapia 2013

Akupunktio 2015

Stecco Faskiamanipulaatio Level I-III 2016-2017

Urheilufysioterapia 2017

 

Minusta

Kiinnostus fysioterapia-alaan on alun perin syntynyt oman kokemuksen kautta. Olen aina ollut liikunnallinen ja tykännyt harrastaa paljon eri lajeja ja liikuntamuotoja. Näiden myötä olen myös kokenut, jos jonkinlaisia loukkaantumisia ja rasitusvaivoja joita sitten fysioterapiassa on kuntoutettu. Minua on aina kiehtonut tapa millä keho mukautuu ja muokkautuu eri vaatimustasojen mukaisesti mahdollistaen monipuolisen liikkumisen ja palautumisen kömmähdyksistä huolimatta.

Omassa työssä minua kiinnostaa miten voimme luoda mahdollisimman tehokkaan ”kasvualustan” parantumiselle eri ongelmien yhteydessä. Liikkuminen ja liike muuttuu usein melko radikaalisestikin eri vaivojen takia eikä tämä välttämättä harjoittelematta palaudu ennalleen. Nämä muuttuneet liikemallit ja tavat liikkua voivat siirtää rasitusta pienemmille alueille aiheuttaen kuormitushuippuja. Nämä taas voivat saada aikaiseksi kipua tai pahimmassa tapauksessa kudosvaurioita jotka usein jäävät pitkäaikaisiksi, jos alla olevaa syytä ei lähdetä muuttamaan tai korjaamaan. Pelkkä kudosvaurion korjaaminen tai kivunhoito ei välttämättä muuta syytä miksi kipuoire alun perin on syntynyt ja tällöin myös uusiutumis- ja kroonistumisriski kasvaa.

Olen erikoistunut tuki- ja liikuntaelin sairauksien ja vaivojen diagnostisointiin ja hoitoon. Työni perustuu tarkkaan tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn. Hoidan kaiken ikäisiä ja tyyppisiä tule-ongelmista (tuki- ja liikuntaelin) kärsiviä. Teen myös paljon töitä urheilijoiden kanssa jonka myötä heidän ainutlaatuiset vaatimukset ja vaivat ovat tulleet tutuksi. Olen myös toiminut Lastenklinikan ja Lastenlinnan yhteistyöfysioterapeuttina, joten kasvavan lapsen ja nuoren vaivat kuuluvat myös erikoisalaani. Erityisen pätevyyden olen hankkinut alaraaja ongelmien syyn selvittämisessä ja hoidossa. Teen myös yksilöllisiä Footbalance tukipohjallisia niitä tarvitsevilla. Toimin myös alaraajafysioterapia kouluttajana. 

Hoidossani käytän eri koulukuntien manuaalisia tekniikoita (nivelen manipulaatio ja mobilisaatio sekä erilaiset myofaskiaaliset pehmytkudostekniikat ja venytykset) ja terapeuttista harjoittelua. Ohjaamalla omatoimista harjoittelua pyrin myös ennaltaehkäisemään ja ylläpitämään hyviä hoitotuloksia tule-ongelmien hoidossa. Hoidon ja harjoittelun tukena käytän mm. teippausta (kinesio-, urheilu- ja dynamic-teippaukset) sekä akupunktiota. 

Kouluttaudun jatkuvasti, jotta ammatillinen osaamiseni olisi aina ajan tasalla ja osaan auttaa asiakkaitani mahdollisimman hyvin. 

 

Minulle voi lähettää kaikissa fysioterapiaan liittyvissä asioissa sähköpostia osoitteeseen daniel.selin@intoterveys.fi